× Hashtag-työkalu on uudistunut. Voit käyttää myös aiempaa versiota, jos haluat.

itQ:n hashtag-työkalu

Taivutusliitteet kiinni #hashtagiin – ilman #ruma'a #kikkailu'a.
1. Kirjoita twiittisi. Erota #hashtag taivutuksestaan :-merkillä (#hashtag:ista).
@mustan #kissan paksut posket.
2. Lähetä twiittisi.
140
Lisäasetukset...
Lisäasetukset

Sulje lisäasetukset
Muutokset tulevat heti voimaan.
×

Tietoja Hashtag-työkalusta

Kismittääkö, kun twiittien hashtageissa pitää kikkailla, jotta saisi tagin perusmuodossa, mutta lauserakenne vaatii taivutettua muotoa? Näyttääkö väenvängällä taivutetut #hashtag:it #paha'lta? Niin minustakin, joten tein tällaisen työkalun. Työkalu tekee hashtageistasi perusmuodossa toimivia, mutta taivutusliitteen sisältäviä. Toisin sanoen #hashtag:ista hashtagiin – toimii myös @käyttäjänimille.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miten se toimii?
Kirjoittaessasi haluaamasi tviitin tekstilaatikkoon selaimesi muuttaa #hashtageissa ja @käyttäjänimissä olevat kaksoispisteet (oletuksena) näkymättömäksi Zero Width Space -merkiksi (U+200B). Twitter pitää tätä merkkiä välimerkkinä, ja erottaa näin taivutusmuodon rungosta.
Mutta haluaisin käyttää kaksoispistettä muualla viestissä. Mitä teen?
Voit käyttää kaksoispistettä muissa kuin käyttäjänimissä ja hashtageissa normaalisti. Työkalu osaa tunnistaa hashtagit ja käyttäjänimet muista sanoista, eikä koske kuin "oikeisiin" kaksoispisteisiin.
Miten saan pakotettua kaksoispisteen hashtagin ja sen taivutuksen väliin?
Tämä on nykyversiossa hiukan hankalaa, mutta mahdollista. Helpoin tapa on lisätä kaksoispiste takaisin Twitterin lähettämisen vahvistusikkunassa. Toinen tapa on kytkeä lennossa muuntaminen pois päältä, kirjoittaa kyseinen hashtag liitteineen mutta ilman kaksoispistettä, sitten muuntaa muut hashtagit Muunna-painikkeella, ja lopuksi lisätä kaksoispiste.
Toimiiko tämä myös Facebookin kanssa, nyt kun sielläkin on hashtagit?
Toimii, mutta automaattisesti ei voi postata, eli muunnettu teksti täytyy kopioida käsin Facebookkiin. @käyttäjänimet eivät toimi kuten Twitterissä, joten suosittelen välttämään niiden käyttöä. Merkkilaskuria ei tarvitse tietenkään noudattaa Facebookkiin postatessa.
Miksei Facebookkiin voi postata suoraan?
Facebookilla ei ole samanlaista, suoran postauksen mahdollistavaa, rajapintaa tarjolla kuin Twitterillä. Jos joku tietää tavan, jolla voisi antaa käyttäjälle mahdollisuuden postata seinälleen ilman linkkiroskaamista, saa minulle asiasta ilmoittaa.
Lähetetäänkö viestini itQ:n palvelimelle?
Ei. Koko operaatio tapahtuu selaimessasi JavaScript-kielen avulla.
Mitenkäs sellaiset taivutusmuodot, joilla ei ole perusmuotoista runkoa?
Tällaisten sanojen (esim. "#makkaroita" tai " @johanneksen") muuttaminen ei ole mielekästä. Aiemmissa 1-sarjan versiossa tällaisten sanojen "pakkomuunnos" oli mahdollista, mutta toiminto poistettiin versiossa 2.0.0.
Miksi joskus rivinvaihto sattuu #hashtag
in ja sen taivutusliitteen väliin?
Oletuksena hashtagin ja taivutusliitteen välissä oleva näkymätön erotinmerkki, Zero Width Space (U+200B), on periaatteessa sanaväli. Voit halutessasi vaihtaa lisäasetuksista käyttöön Zero Width Joiner -merkin (U+200D), jossa tätä ongelmaa ei ole, mutta joka ei näy (tai oikeastaan jää näkymättä) oikein mm. Windows Phonella.
Yritän lisätä rivinvaihtoa tviittiin, mutta se katoaa, kun jatkan kirjoittamista. Missä vika?
Rivinvaihtojen katoaminen on tunnettu vika, mutta toistaiseksi siihen ei ole korjausta. Jos haluat rivinvaihdon tviittiisi, poista automaattinen muunnos käytöstä. Toinen vaihtoehto on lisätä rivinvaihto vasta tviitin hyväksymissivulla. Niin, ja jos äkkiä keksit, millä ongelman saisi korjattua, niin laita viestiä!
Tykkäsin enemmän siitä vanhasta versiosta. Löytyykö se vielä jostain?
Toki. Hashtag-työkalun 1-sarjan viimeinen versio, 1.3.12, on edelleen käytettävissä, mutta sille ei enää julkaista päivityksiä.
Voinko käyttää työkalua osana omaa ohjelmistoani?
Käyttöliittymäosia ei saa levittää eikä käyttää oman ohjelmiston pohjana. Sen sijaan varsinaisen älyn sisältävää hashtag2.js-kirjastoa saa levittää ja käyttää sen mukana olevan lisenssin mukaisesti.
Se meni rikki. Mitäs nyt?
Haluaisin tässä vaiheessa muistuttaa, että tämä työkalu tarjotaan ilman minkään valtakunnan takuuta. Palautetta voi kuitenkin antaa, kts. seuraava kysymys.
Kuinka voin kiittää hienosta työkalusta? Minne muut palautteet?
Löydät minut Twitteristä käyttäjänimellä @kingi89. Esimerkiksi seuraavanlainen tviitti olisi kiva: "Kiitos @kingi89:lle hienosta #hashtag​työkalusta. http://erikois.itq.fi/hashtag".